top of page
Zoeken
Tessa Lutgert - van der Sommen

Pastinaak Soep

Bijgewerkt op: 27 jun 2024

Pastinaak bevat veel vezels en is een echte booster voor je darmimmuniteit. Ook is het een rustige groente voor je verteringsstelsel.



Ingrediënten (2 personen)

3 pastinaken

1 groene appel

600 ml groentebouillon

250 ml kokosmelk

1 tl kerriepoeder

1 el ghee

2 cm gember, in stukjes gesneden

Sap van 1/2 limoen


Topping

1 handvol gehakte amandelen

blaadjes munt

6 radijsjes, in schijfjes gesneden

snuf zwarte peper


Bereiding

  1. Schil en snijd de pastinaken, en was en snijd ook de appel in stukjes.

  2. Verhit de ghee in een soeppan en voeg direct de stukjes gember en kerriepoeder toe.

  3. Roer even door en voeg dan de pastinaken en appel toe en bak kort mee.

  4. Voeg vervolgens de groentebouillon toe en laat ongeveer 15 min koken.

  5. Voeg voor het pureren het limoensap en de kokosmelk toe en pureer tot een glad geheel.

  6. Top na het uitserveren af met de amandelen, munt, radijs en een snuf peper.

Eet smakelijk!


Comments


bottom of page