Pastinaak bevat veel vezels en is een echte booster voor je darmimmuniteit. Ook is het een rustige groente voor je verteringsstelsel.
Ingrediënten (2 personen)
3 pastinaken
1 groene appel
600 ml groentebouillon
250 ml kokosmelk
1 tl kerriepoeder
1 el ghee
2 cm gember, in stukjes gesneden
Sap van 1/2 limoen
Topping
1 handvol gehakte amandelen
blaadjes munt
6 radijsjes, in schijfjes gesneden
snuf zwarte peper
Bereiding
Schil en snijd de pastinaken, en was en snijd ook de appel in stukjes.
Verhit de ghee in een soeppan en voeg direct de stukjes gember en kerriepoeder toe.
Roer even door en voeg dan de pastinaken en appel toe en bak kort mee.
Voeg vervolgens de groentebouillon toe en laat ongeveer 15 min koken.
Voeg voor het pureren het limoensap en de kokosmelk toe en pureer tot een glad geheel.
Top na het uitserveren af met de amandelen, munt, radijs en een snuf peper.
Eet smakelijk!
Comments